zaterdag 22 december 2012

Bert heeft persbericht klaar
In platte tekst:

PERSBERICHT

Paardenliefhebbers blazen verzamelen op 14 juli 2013
Bert feest in Temse

Deze zomer mogen we ons weer verheugen op een familiefeest met paarden in de Brandstraat in Temse. Voortrekker is de 860 kg wegende Bert die er een wandeling met paarden organiseert, een BBQ en een spelnamiddag met randanimatie voor jong en oud.

We legden organisator Chris Van de Vijver enkele veelvoorkomende vragen voor:

Allereerst: wie is Bert?
Chris: Bert is mijn trekpaard. Toen ik 50 werd, kreeg ik Bert van m’n paardenvrienden cadeau. Bij aankomst was hij 5 maanden oud. Hij is geboren op 7 maart 2009 bij Louis Van de Vijver en werd er door diens schoonzoon - Bert - op de wereld geholpen. Nu is mijn Bert al een potige jonge kerel van ruim 860 kg.

Hoe is "Bert feest" ontstaan?
Chris: Sinds 2007 trekken liefhebbers van trekpaarden jaarlijks naar zee voor een strandwandeling. In 2011 verkende ik met Bert en enkele andere paardenvrienden ook eens Temse. Na afloop van de mooie wandeling vonden we dat het wat méér mocht zijn dan alleen een wandeling. Daarom werd in 2012 aansluitend op de tocht een feestje gebouwd met een BBQ en een spelnamiddag met onze paarden. "Bert feest" was geboren en was onmiddellijk een groot succes. Daarom doen we "Bert feest" over!

Moet je een paard hebben om mee te feesten?
Chris: Neen, iedereen is welkom! Of je nu een paard hebt of gewoon graag aanschuift aan een lekkere BBQ of een sportief spel zonder grenzen wilt spelen: welkom! Als je geen paard hebt, kan je zelfs 's morgens al mee op een koets en natuurlijk is iedereen 's middags welkom op onze BBQ. In de namiddag kunnen jong en oud vanaf 13.30 uur deelnemen aan een heus spel zonder grenzen. Als hoogtepunt wordt het spel zonder grenzen ook met paard en ruiter gespeeld. Dat wordt een spannend spektakel!

Maar er staat nog meer op de affiche!?
Chris: Zeker. Naast het spel zonder grenzen zijn er ook een snelheidswedstrijd met paarden (tally-ho), een krachtmeeting (touwtrekken tegen trekpaarden) en veel demonstraties (voltige, dressuur, smid aan het werk). "Bert feest" is een echt familiefeest. Dus ook kinderen kunnen meedoen met spel zonder grenzen, maar ze mogen ook op het vliegend tapijt met trekpaarden, een ritje maken op pony Prince De Eerste of met de huifkar, klimmen op de stro-piramide en geschminkt worden.

Hoe vat je "Bert feest" samen?
Chris: “Bert feest” is een familiefeest met paarden. Een feest voor paardenliefhebbers die leute willen maken, voor iedereen die graag paarden ziet of gewoon last heeft van wat honger en dorst.

--- INFO ---
“Bert feest” vindt plaats op zondag 14 juli 2013 op de weiden en in de grote tent aan de Brandstraat 49 in Temse. Je vindt alle details over het programma, de inschrijving voor de BBQ en de inschrijving voor de ruiters op www.bertfeest.be. Voor bijkomende informatie mail je chris@bertfeest.be of bel je op 0496 26 71 89.